Nogomet / NK Zavrč: Žalosten konec završke pravljice
Šport
Tipografija

Kljub temu da nogometaši Zavrča letos v drugoligaškem tekmovanju niti po naključju niso blesteli, saj so zasedali 9. mesto na tabeli, pa skoraj nihče ni pričakoval novice, ki je udarila kot strela z jasnega: v NK Zavrč so razpustili člansko moštvo, v prihodnji sezoni pa bodo začeli pisati novo zgodbo.

Težko je bilo verjeti svojim ušesom, ko so se med sobotno tekmo proti Krki začela pojavljati namigovanja o izstopu moštva iz lige, le-ta pa so bila ob koncu tekme že tako močna in prepričljiva, da dvomov v ta neprijeten scenarij ni bilo več. V ponedeljek je nato iz haloških vrst prišla tudi dokončna potrditev, saj je Zavrč pri NZS sprožil postopke za izstop iz lige, v sredo pa je postalo tudi dokončno jasno, da petkove tekme z Brežicami več ne bo, kakor tudi več nobene članske v tej sezoni. NZS je namreč proti klubu, ko je potrdila sklep o izstopu, uvedla tudi disciplinski postopek. Nogometa na najvišji ravni je tako v Halozah vsaj za nekaj časa nepreklicno konec, v naslednji sezoni bo nogometno žezlo prevzela Nogometna šola Zavrč, ki bo s člansko ekipo začela tekmovati v ligah MNZ Ptuj.

»Okostnjakov« je bilo preveč

Za dodatna pojasnila smo se v sredo napotili k Romanu Vuku, ki je po zdravstvenih težavah brata Mirana prevzel glavno besedo pri delovanju kluba. Seveda nas je najprej zanimalo, zakaj je prišlo do konca tako lepe zgodbe, kot je bila završka, v začetni fazi je šlo celo za pravljico.

R. Vuk: »Sama odločitev je presenetila tudi mene, toda vse skupaj je prišlo enostavno tako daleč, da nismo imeli druge izbire. Pritisk na blagajno kluba je bil iz dneva v dan večji, praktično vsak dan je na naslov kluba prišla kakšna izvršba, za katere sploh nismo vedeli. Zgodovine oz. preteklosti nihče od nas, ki smo se odločili, da bomo igrali v 2. ligi, ni poznal. Brata Mirana ni bilo, čiste slike o dogajanju nismo imeli, vseeno pa smo se odločili, da poskusimo z igranjem. Sedaj pa je prišlo tako daleč, da poti naprej ne vidim, razen začeti novo zgodbo in morda po nekaj letih spet pridemo v višji rang tekmovanja.«

Članske ekipe v Zavrču poslej torej ne bo?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300