»Ni lepšega, kot da je tvoj hobi tudi tvoja služba«
V Trgovskem centru Lenapark v Lenartu je nedavno vrata odprla picerija Pizza na i, ki je pred tem s svojimi edinstvenimi picami leta navduševala v Radencih.
Kot pojasnjuje lastnik Miran Gomboc, njihove pice temeljijo na tradicionalni recepturi za napolitansko pico, za katero testo pustijo vzhajati dan ali dva. A se njihove pice ponašajo z edinstvenim okusom.
Zgodba danes družinske picerije Gombočevih, saj očetu pri peki pic pomagata tudi sinova Luka in Matej, sega v leto 2017, ko je Miran Gomboc na dopustu na hrvaški obali pokusil napolitansko pico, ki se mu je zasidrala v spomin: »Ko sem prišel domov, sem si ob prvi priliki kupil domačo pečico in ko sem spekel prvo pico, sem se že navdušil. Začel sem peči pice, jih objavljati na FB in tako se je v Radencih začel širiti glas o mojih nekoliko drugačnih picah.«
Za popolnega samouka na tem področju, sicer po izobrazbi ekonomista, ki je skoraj tri desetletja delal v pisarni v vrtcu, se je prelomnica zgodila v času pandemije. »Tri mesece smo bili doma. Žena mi je predlagala, naj odprem s. p. in poskusim, kako bi šla prodaja. Prvi dan sem spekel 20 pic, drugi dan 40. Po tednu dni sem kupil dodatno peč. Povpraševanje je bilo neverjetno, saj so bile restavracije večinoma zaprte.« Obseg dela se je toliko povečal, da kljub pomoči žene in sina ob vrnitvi na staro delovno mesto obojega hkrati ni več zmogel. V začetku leta 2022 je pustil službo v vrtcu in se skupaj s sinom podal na novo poklicno pot.
Napolitanska osnova s slovenskim karakterjem
E-novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se