Izjemna zgodba Magdalene Gornik
Kultura
Tipografija

Ekipa studia Siposh Ptujčana Davida Sipoša je v začetku leta 2023 začela produkcijo filma o Magdaleni Gornik z naslovom Okronana. Ustvarili so 40-minutni igrano-dokumentarni film, v katerem so v intervjujih predstavljeni najpomembnejši trenutki iz Magdaleninega življenja, igrani deli in animacije pa približajo njen čas in doživljanja.

V studiu so raziskovali, katerih kandidatov za svetnike še niso upodobili na filmskem platnu. Magdalena Gornik je ena izmed njih. Zanjo se je začel uradni postopek beatifikacije 14. septembra leta 2022. Ustvarjalci filma so zadovoljni, saj je povsod, kjer so film že predvajali, veliko zanimanje. „Film je namenjen vsem tistim, ki že poznajo Magdaleno, in tistim, ki se z njo še niso srečali. Ekipa upa, da bodo s filmom gledalcem približali njeno življenje,“ je povedal David Sipoš.

Gre za izredno zgodbo Magdalene Gornik, ki je v 19. stoletju živela z mističnimi pojavi in se soočala z nasprotovanjem okolice, a je kljub temu vztrajno sledila poslanstvu spreobrnjenja src ter približevanju Bogu skozi trpljenje. Sploh je bilo celo njeno življenje povezano z nenavadnimi pojavi, skrivnostnimi dogajanji, ki jih izkustvena znanost ne more razložiti z naravnimi zakoni, kot so videnja, stigme, obnavljanje Kristusovega trpljenja, življenje brez hrane več let, predvidevanje dogodkov, nenavadna ozdravljenja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300