Kako so se na volitvah odrezali lokalni kandidati
Politika
Tipografija

Za dobro plačano službo v Bruslju so se sicer potegovali kandidati iz 11 strank, na seznamu pa je bilo bolj malo tistih iz Spodnjega Podravja. Če smo natančni, jih je bilo zgolj pet, od tega štirje iz Slovenskih goric, v Bruselj pa gre zgolj Milan Zver.

Med spodnjepodravskimi kandidati, ki ostajajo doma, je bilo verjetno največ govora o Davidu Klobasi, ki je med volilno kampanjo poskrbel za precejšnje presenečenje. V nasprotju s splošnim NSi-jevim prepričanjem je namreč podprl vsa štiri referendumska vprašanja. Zlasti pomoč pri prostovoljnem končanju življenja je za stranko občutljiva tema, prav tako so nasprotniki splava, Klobasa pa se je podpisal pod evropsko peticijo za varen in dostopen splav. Ko je vse to obelodanil, se ni več pojavil v nobenem soočenju, zato se je zdelo, da ga je stranka, ker ima očitno drugačna stališča od nje, postavila na stranski tir. Klobasa se je, kljub temu da ga je stranka odrinila na rob, po številu preferenčnih glasov uvrstil zelo visoko; na listi NSi sta ga prehitela le izvoljeni poslanec in predsednik NSi Matej Tonin s 16.623 glasovi in za malenkost še Janez Cigler Kralj s 4.937 glasovi.

NE za strankarsko enoumje

Starosta NSi Jože Peterle je prilil olje na ogenj, ko je dejal, da »ni nič narobe, če je Klobasa liberalen, a da naj gre potem v liberalno stranko.«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300