Vabila doživetja in kulinarika
Ponudniki v turistični destinaciji Ravno polje so tudi letos ob svetovnem dnevu turizma na stežaj odprli vrata za obiskovalce, ponudili različna doživetja ter odlično kulinariko.

Zadnji septembrski konec tedna so imeli obiskovalci na Dravskem polju možnost obiskati različne ponudnike: kmetije Žitnik v Starošincah, Selinšek v Staršah in Pal v Zlatoličju (z muzejem starodobnikov), Brankin vrt v Brunšviku, Rimske gomile v Miklavžu na Dravskem polju, Snežkin gobarski učni park v Dobrovcah, grad Rače in Grilovo etnološko zbirko v Račah ter muzej Pangea z minerali in fosili v Dragonji vasi. Vrata sta odprla tudi Vinogradniško društvo Miklavž na Dravskem polju in Vinska klet Marjeta na Dravskem polju. Lokalni ponudniki so pripravili pester program, da so lahko obiskovalci začutili utrip podeželja, pomen lokalne pridelave, spoznali življenje na kmetijah in postopke, kako nastajajo mlečne dobrote, domače dobrote iz pire in olja, preizkusili so se lahko v molži, sedli na starodobne traktorje. Seveda ni manjkalo odlične domače kulinarike.
Preberite več v Štajerskem Tedniku