Zmaga za Vento, v finalu tudi Stojak in Kuharičeva
Šport
Tipografija

Prvi konec tedna v decembru je bil v Zagrebu tradicionalno rezerviran za izvedbo 47. mednarodnega tekmovanja z zračno puško in pištolo na 10 m, na katerem so zelo uspešno nastopili tudi slovenski in spodnjepodravski strelci.

Slavje Ormožana Vente pred Mikcem, Stojak osmi

V moški tekmi s pištolo sta v kvalifikacijah dobro streljanje pokazala Ptujčan Sašo Stojak, ki je dosegel šesti najboljši rezultat (571 krogov), in ormoški strelec Kevin Venta (570), ki je nastopal za hrvaški klub Strahoninec. V konkurenci odličnih strelcev iz sedmih držav je bil pričakovano najboljši v kvalifikacijah srbski olimpijec s slovenskimi koreninami Damir Mikec (578).

V finalu se je nato kot prvi poslovil Sašo Stojak, ki je v prvih dvanajstih strelih zadel le štiri desetice, ob tem pa si je privoščil tudi dve večji napaki, s sedmico in osmico, kar je bilo v izostreni konkurenci premalo natančno za preboj višje. Jože Čeper je s tekmovanjem končal na končnem 6. mestu. Z odličnim finalnim streljanjem pa je navduševal Kevin Venta, ki je prevzel vodstvo pred Mikcem in madžarskim olimpijcem Miklosem Tatraiem. Po naslednjih dveh strelih je sicer odlični Mikec prevzel vodstvo, a se je nato tudi njemu roka zatresla. S serijo odličnih desetic pa je nadaljeval Venta in pred zadnjima dvema streloma znova prevzel vodstvo. Le-to je ohranil tudi v zaključku, vodstvo pred Mikcem je povečal na 1,3 kroga, in se veselil velike zmage v Zagrebu.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300