© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Decembra prodajo tudi po tono in pol bifteka


Monika Horvat
16. 12. 2021, 22.38
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prodaja tatarskega bifteka strmo narašča v decembru, ko ga nekatere mesnice prodajo tudi po več ton. Preverili smo, koliko tega delikatesnega mesnega izdelka, ki je v prazničnem času skorajda nepogrešljiv, proizvedejo v tukajšnjih mesnicah.

1639661987_mh-biftek($).jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Janko Sirc iz Mesnice Sirc nam je dejal, da proizvodnjo lastnega bifteka v njihovih prostorih praktično pričnejo že kak dan pred novembrskimi prazniki. »Najprej dnevno prodamo 10 do 20 kg bifteka, nato pa se količine v decembru stopnjujejo, še zlasti ob koncu tedna ter pred božičem in silvestrovim, ko ga prodamo tudi po 100 kg na dan,« pove Sirc in nadaljuje: »Opažamo, da prodaja bifteka iz leta v leto narašča. Medtem ko smo ob običajnih zimskih dnevih včasih praviloma prodali od 5 do 10 kilogramov dnevno, sedaj od 20 do 30 kg.«

V prazničnem času prodajo tudi do 1,5 tone bifteka. Vsak dan proizvedejo svež biftek, proizvodnja se začne v zgodnjih jutranjih urah. Biftek pripravijo po posebni recepturi, ki je nastajala leta in leta.

Ne zanima jih količina, ampak kakovost

Biftek proizvajajo tudi v Mesarstvu Valenko v Dornavi in v Mesariji Kokol iz Dolan v Cirkulanah.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

cloud-sun

Trenutno

27 °C

Delno oblačno

sobota, 21. 6

Jasno

15 / 27 °C sun-bright

nedelja, 22. 6

Jasno

13 / 30 °C sun-bright

ponedeljek, 23. 6

Delno oblačno

16 / 30 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


Logo LAS - Evropa investira v podeželje Triglav

© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.