Ptuj, velika galerija sodobne umetnosti
Kultura
Tipografija

Najstarejše slovensko mesto je ponovno zadihalo s sodobno umetnostjo. Letošnji Festival Art Stays Prostori je mestno poletno dogajanje obogatil s številnimi dogodki na temo sodobne umetnosti oz. tematiko prostora, s katero nagovarja občinstvo letos.

Skoraj ni medija, ki se v tem kontekstu ne bi spogledoval s prostorom v takšni ali drugačni obliki. Tudi letos je KUD Art Stays, organizator že 22. Festivala sodobne umetnosti, pritegnil številne domače in tuje umetnike, ki so se udeležili dogajanja otvoritvenega vikend festivala. Galerije in razstavišča bodo odprti še celo poletje, vse do 8. septembra, tako da si bodo lahko razstave, ki so vsako leto središče festivala, ogledali še vsi tisti, ki jih v tem času ni bilo na Ptuju.

„S festivalom smo zadovoljni, tudi obisk je odličen. Želimo si, da razstave na desetih lokacijah in več obišče čim več ljudi. Tudi po otvoritvenem vikendu bo še veliko dogajanja, likovnih delavnic, vodenih ogledov, performens Dušana Fišerja. Pripravljamo pa že naslednjo edicijo festivala, obenem zadnjo v tem štiriletnem obdobju, ki bo potekala z naslovom Prah. Tudi ta tema je malce provokativna po eni strani, s širokim nagovorom, vezana na veliko drugih tematik,“ je povedal umetniški vodja Festivala Art Stays Jernej Forbici.

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300