Slovenska Bistrica: Prvi vinsko-kulinarični večer
Slovenjebistriški vinogradniki so vešči pridelave penečih, mirnih, rdečih, belih, suhih vin in vin z ostankom sladkorja. In vsa ta pestrost se je zrcalila na prvem vinsko-kulinaričnem večeru v slovenjebistriškem gradu.

Vinska pravljičarka je bila enologinja in vinogradnica z Bistriškega Darja Bovha, ki je zgodbo začela: »Vino je kot oseba – ima svojo letnico rojstvo, ve se, od kod prihaja, ima značaj.« In zbrani na prvem tovrstnem dogodku v okviru Podob bistriških domačij so lahko prisluhnili in okusili šest vinskih zgodb.
Klasična, ekološka in biodinamična vina
Najprej so okuševalci uživali v igri mehurčkov, kot je dejala Bovha, saj so pokusili penino DeVina, pod katero je podpisana ravno Darja Bovha. »Zvrst vinogradništva Pečovnik-Martinus je pitna, lahkotna in sveža. Je primer bistriškega dela in štajerskega vina, za katerega je značilna lepa kislina, ki vrne v usta svežino. In pitnost je odlika štajerskih vin,« je povedala. Sivi pinot naj bi nekdaj veljal za gosposko vino, saj naj bi dal zelo malo grozdja in vina, a dobrega vina. »Odlika sivega pinota je tudi ta, da ima nevsiljivo aromatiko in okus. Ob tem se to vino podredi okusu hrane, tako da če smo kdaj v dvomih, katero vino izbrati, je ta primeren za kombiniranje s hrano in seveda tudi za druženje in klepet,« je ob degustaciji sivega pinota vinogradništva Gregorič poudarila Darja Bovha.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se