Močna konkurenca na 20. ocenjevanju pustnih krofov: Najlepše »krapčiče« je prinesel ...
Letošnje 20. ocenjevanje pustnih krofov v Markovcih je bilo polno presenečenj. Gospodinje so letos prinesle na pokušino krofe z drožmi, pa brez laktoze in celo pečene v pečici. Največje presenečenje večera pa je bilo, da je najlepše in najbolj slastne krofe na ocenjevanje prinesel edini moški predstavnik v dvorani, Robert Šega, sicer lastnik manjše okrepčevalnice Kolesko v Zabovcih.

Robert Šega je znan po svojih odličnih pekovskih izdelkih, krofe pa ljubiteljsko peče že 10 let. V pustnem času speče okoli 1.500 krofov, in to kar v električni ponvi za peko pizze. Svoje recepture ni želel razkriti, je pa povedal, da je pri peki krofov zelo pomembno čim več vaje, pa seveda priprava z veliko ljubezni in dobre volje. Tudi v domači kuhinji je on največkrat tisti, ki pripravi testo, oblikuje krofe in jih potem ocvre, za nadev pa izbere marelično marmelado. Na tovrstnem tekmovanju je sodeloval prvič, najboljša uvrstitev pa ga je prijetno presenetila.
Bo letošnje ocenjevanje krofov zadnje?
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se