Odlično obiskan Kogvin
Na pobudo Mira Munde so se vinarji s Koga, ki velja za eno najlepših in najkakovostnejših leg za pridelavo grozdja in vina, lani prvič zbrali na prireditvi, na kateri so promovirali vina, ki so jih pridelali v domačih goricah.

Sklenili so, da je čas, da se povežejo in s svojimi vini zasidrajo na slovenskem vinskem zemljevidu, poleg tega pa javnosti, laični in strokovni, od blizu in daleč, bolje predstavijo svoj kraj ter pripravijo dogodek, ki bo postal prepoznaven in tradicionalen.
Letos se je na festivalu predstavilo 12 vinarjev. Dogajanje se je začelo v soboto v Košarkini hiši, osrednjem prostoru zgodovine Koga in Kogovčanov, in sicer z vinsko delavnico z naslovom Od svežega do zrelega, ki jo je vodila sommelierka 2. stopnje Simona Česen. Sledila je pokušnja vin, nedelja pa je bila rezervirana za oglede vinskih kleti in turističnih kmetij.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se