Pred lekarno ukinili parkirno mesto za invalide - zakonodaja teh parkirišč ne predpisuje
Štajerski Tednik
Tipografija

Pred zasebno Lekarno Top lek na Potrčevi cesti ob vhodu v ptujsko bolnišnico je šest parkirnih mest. Čeprav so na državnem zemljišču in gre za lastnino, ki jo pravno-formalno upravlja bolnišnica, so jo že pred davnimi leti predali zasebni lekarni. Pred kratkim so tam ukinili edino parkirno mesto, rezervirano za invalide, kar je zmotilo nekatere uporabnike.

Težave z voznikom, ki si je parkirišče kar prilastil …

Jaša Toplek, vodja Lekarne TopLek, pravi, da šest parkirnih mest, kolikor jih imajo na Potrčevi cesti, za potrebe lekarne praviloma zadostuje, a le, če vsi upoštevajo prometni režim in navodila: „Težava pa nastane, ko vozila pustijo za dlje časa zaradi obiska bolnišnice, zdravstvenega doma itn. Ugotovili smo tudi, da je bilo parkirno mesto za invalide pogosto prazno.“

Sočasno pa so vozila pred lekarno obračali, zamašili krožišče, omejili dostop reševalnim vozilom ... „Res je, da smo imeli opravka tudi z gospodom, ki si je parkirno mesto za invalide dobesedno lastil, puščal avtomobil na njem večino dneva in drugi tam niso niti mogli parkirati. Tudi verbalno se je spravljal na naše uslužbence,“ so še pojasnili v lekarni Toplek.

Zakonodaja parkirišč za invalide ne predpisuje

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300