Vsaka izguba ambulante ni samo izguba za bolnike, temveč tudi za okolje!
Štajerski Tednik
Tipografija

Prvega oktobra letos zapira vrata specialistična internistična in diabetološka ambulanta Marte Simonič na Zgornji Hajdini 127. Za marsikaterega sladkornega bolnika, ki je doslej prihajal v ambulanto na Zgornjo Hajdino, se bo pot do diabetologa podaljšala, kljub temu da nihče ne bo ostal brez ustrezne zdravstvene oskrbe, zatrjujejo odgovorni.

Vsi, ki imajo kljub vsem napotkom dosedanje diabetologinje še kakršno koli vprašanje, kako naprej, naj se obrnejo na svojega družinskega zdravnika, ki jim bo ustrezno svetoval, je priporočilo direktorice ZD Ptuj Metka Petek Uhan. Ni nobene bojazni, da bi ostali brez ustrezne zdravstvene oskrbe, pomirjajo.

V ptujski bolnišnici zaradi pomanjkanja kadra programa niso mogli prevzeti

V. d. direktorja Splošne bolnišnice Ptuj Aleksander Voda je povedal, da jih je Ministrstvo za zdravje z dopisom 7. avgusta letos obvestilo o tem, da bo koncesionarka Marta Simonič s svojo specialistično internistično in diabetološko ambulanto s 1. oktobrom letos prenehala delovati in jih sprašujejo, ali so v bolnišnici sposobni te paciente in koncesijo prevzeti. Glede na težave s pomanjkanjem internistov, kar ni samo problem ptujske bolnišnice, imajo ga tudi drugje, so jim odgovorili, da zaradi pomanjkanja kadra ta trenutek tega programa ne morejo prevzeti. V bolnišnični diabetološki ambulanti, kjer imajo trenutno vpisanih več kot 3.500 sladkornih bolnikov in enega samega diabetologa, so prevzeli vse paciente dosedanje koncesionarke, ki so to želeli, nobenega niso odklonili.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300