Svetniki pristali na poravnavo z domačim podjetnikom Plavčakom
Štajerski Tednik
Tipografija

Občina Podlehnik zaključuje sodno bitko proti nekdanjemu občinskemu pogodbeniku Stanislavu Plavčaku. Pristala je na pobot. S tem tudi zapira zadnje poglavje več kot desetletje dolge zgodbe, katere tvorec je bil nekdanji računovodja Rajko Prelog, ki je na račune treh podjetnikov neupravičeno nakazal okrog 180.000 evrov.

Sedaj že nekdanji župan Marko Maučič je v svojem drugem mandatu na funkciji župana občine Podlehnik zasledil neupravičeno odtekanje sredstev iz proračuna občine. Tedanji računovodja Rajko Prelog je med letoma 2006 in 2011 denar nakazoval na račune Francija Brande (zasebni in poslovni: s. p., podjetji Ajdaren in Žepek), Dejana Seliška in podjetij, ki jih je ta zastopal (E-Park, Prolingua, E-Standard) ter Stanislava Plavčaka, ki je za občino izvajal storitve zimske službe. Prelog je priznal krivdo, prav tako podjetnika Brande in Selišek. Plavčak je krivdo zavračal in trdil, da se protipravnosti ni zavedal. Kot je bilo slišati na zadnji seji, je domači pogodbenik ves čas trdil, da je denar v celoti vročal finančniku in da se z denarjem ni okoristil. »Plavčak je namreč šel svojo pot in dejal, da se ni zavedal svojega protipravnega ravnanja. Vendar vsak normalen človek se mora vprašati, od kod je dobil denar na račun in zakaj, pa četudi zgolj 20 evrov,« je dejal odvetnik občine v tej sodni bitki Janko Jerman. Vendar sodišče je v kazenskem postopku sledilo Plavčakovi obrambi in ga tudi oprostilo kaznivega dejanja. Občina na oprostilno sodbo ni pristala, vložila je civilno tožbo proti nekdanjemu pogodbenemu partnerju občine, domačinu in vinogradniku.

Občina je od Plavčaka zahtevala vrnitev okrog 63.000 evrov neupravičeno nakazanega denarja oz. vsaj 43.000 evrov, za kar obstajajo trdne sledi o nakazilu.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300