Bioterme še vedno najcenejše, ugodne cene tudi čez mejo
Štajerski Tednik
Tipografija

Samo še mesec dni nas loči do poletnih šolskih počitnic, ko si bo verjetno marsikdo osvežitev poiskal v termah. Pobrskali smo po spletnih straneh bližnjih termalnih kopališč in preverili cene dnevnih vstopnic. Skoraj vsi imajo ločene cene za dneve med tednom, ob koncu tedna in ob praznikih. Med tednom so cene nekoliko nižje, ob koncu tedna ter praznikih pa višje.

Terme Ptuj

V Termah Ptuj, ki so osrednji turistični ponudnik v Spodnjem Podravju, je cena celodnevne vstopnice za odraslega med tednom 16 in otroka 11,2 evra. Ob koncu tedna so vstopnice dražje, otroška stane 12,6 in odrasla 18 evrov. Štiričlanska družina z dvema otrokoma bo za kopanje med tednom odštela 49 evrov, ob koncu tedna in praznikih pa 55 evrov. Za dijake, študente in upokojence veljajo nižje cene vstopnic, prav tako ugodnosti ponujajo ob različnih dnevih. V ponedeljek je dan za mlade z ugodnimi cenami otroških vstopnic, ob sredah dan za upokojence, ko je cena vstopnice 6,8 evra, ob petkih imajo dan za družine, ko na primer štiričlanska družina za vstop na kopališče plača 32 evrov. Možno je kupiti vstopnice za 4-urno kopanje ali vstop po 18. uri, celodnevno vstopnico s kosilom, pa tudi abonmajske pakete.

Bioterme Mala Nedelja

V Biotermah Mala Nedelja bodo zunanje kopališče odprli predvidoma konec junija. Po ceniku, objavljenem na spletni strani, je cena celodnevne vstopnice 13,5 evra med tednom in 15 ob koncu tedna ter praznikih. Cene otroških vstopnic so 11,2 in 12,7 evra. Družinska vstopnica za štiričlansko družino stane 38,5 med tednom in 40 evrov ob koncu tedna.

 

Ponudniki vabijo tudi z vikend paketi, običajno so to polpenzioni v hotelskih ali apartmajskih nastanitvah. Najugodnejše cene imajo v Termah Sv. Martin, tudi pod 50 evrov za noč, povprečno so cene po nočitvi okoli 80 evrov, dražje z višjim standardom ponudbe pa segajo tudi čez sto evrov.

Sicer pa si je treba za enodnevni družinski izlet v terme pripraviti najmanj stotaka ali pa še kakšen evro več, odvisno, koliko boste potrošili za hrano, pijačo in sladoled.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300