Vodja policijskega okoliša: „To ni samo Srbija, to je tudi pri nas“
Štajerski Tednik
Tipografija

Svetniki občine Kidričevo so se na majski seji dotaknili vprašanj javne varnosti, potrdili prvi letošnji rebalans proračuna in podrobni občinski prostorski načrt (OPPN) za dodatno črpanje gramoza v gramoznici Pleterje.

Podatke o javni varnosti za minulo leto je predstavil vodja policijskega okoliša Marko Brglez. Prometnih nesreč so imeli 59, ceste lani v Kidričevem niso zahtevale življenj, kot je to bilo v minulih letih. Obravnavali so 77 kaznivih dejanj, od tega je bila tretjina tatvin. Zabeležili so dve kaznivi dejanji hude telesne poškodbe, pet groženj in en primer zalezovanja. V šestih primerih so posredovali zaradi nasilja v družini in v dveh zaradi zanemarjanja otroka. V zvezi s prepovedanimi drogami so imeli 15 primerov, obravnavali so devet požarov in štiri delovne nesreče.

Srbija bližje, kot si predstavljamo

Po predstavljenem policijskem poročilu so svetnike zanimali predvsem odgovori na vprašanja o medvrstniškem nasilju v luči tragičnega dogodka v Srbiji. Policist Brglez je dejal, da je Srbija morda bližje nam, kot si to predstavljamo. Te besede je ponovil celo dvakrat: „To ni samo Srbija, to je tudi pri nas. Veliko jih je mnenja, da to niso dogodki le v Srbiji, ampak je to že tudi pri nas.“ Povedal je še, da se slovenski varuhi reda s to problematiko sedaj ukvarjajo prednostno in delajo ogromno na preventivi, sodelujejo s šolami in zavodi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300