Gradbeno dovoljenje za neprofitna stanovanja končno izdano
Štajerski Tednik
Tipografija

40 novih neprofitnih stanovanj na Ptuju, kolikor jih nameravajo graditi, bi bilo za mesto velika pridobitev. A izbrana lokacija za avtobusno postajo že nekaj časa buri duhove, saj je po mnenju stanovalcev sosednjih blokov neprimerna. Ti so se kot stranke v postopku pritožili na že izdano gradbeno dovoljenje in izvedbo tega projekta (začasno) ustavili. Kot kaže, pa bo zdaj vendarle izdano.

Na občini vedno upajo, da bo gradbeno dovoljenje drugič čim prej izdano in bodo zagotovili (bojda obljubljena) sredstva Stanovanjskega sklada RS. Zavedajo pa se, da se lahko zgodi, da jim bodo spolzela iz rok.

Sklad sicer povečuje število najemnih stanovanj po vsej državi, decembra lani so podpisali pogodbo za gradnjo nekaj več kot sto stanovanj v Novem mestu. Investicija je vredna skoraj 15 milijonov evrov. Potrdili pa so, da je popolna vloga, vključno s pridobljenim gradbenim dovoljenjem, ključni pogoj za kandidaturo za sofinanciranje. Poziv je odprt, sredstva za gradnjo javnih najemnih stanovanjskih enot so še na voljo, in sicer do konca leta 2023 oziroma do porabe.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300