Neznosen smrad iz ormoške bioplinarne vdira že v center mesta
Štajerski Tednik
Tipografija

Iz ormoške bioplinarne se zadnje dni zopet intenzivneje pojavlja močan smrad, ki se iz okolja širi in vdira že v sam center mesta. Neprijetne vonjave tako niso problematične samo za prebivalce v ožji in širši okolici bioplinarne, ampak tudi za podjetja v bližnjem delu razširjene gospodarske cone.

Okoliški prebivalci se že nekaj časa pritožujejo čez smrad, ki se zopet intenzivneje širi iz tamkajšnje bioplinarne. V preteklih dneh ga je bilo mogoče zaznati ob različnem času, tako dopoldan kakor tudi popoldan oz. zvečer. Širjenje in intenzivnost smradu sta odvisna tudi od vremenskih razmer, predvsem od vetra.

Prijave inšpekciji brez učinka

Domačini, ki so vonjavam najbolj izpostavljeni so nam vsi po vrsti povedali, da so vonjave v zadnjem času zelo neprijetne in da motijo njihov vsakdan. V takšnih razmerah ne morejo niti prezračiti hiše, kaj šele da bi poskušali oprano perilo posušiti zunaj. Jasno so tudi povedali, da takšen objekt pač ne spada v urbana okolja in da so bili zavedeni od samega začetka, saj z načrtovano postavitvijo objekta niso bili seznanjeni.

V preteklosti so večkrat poskušali s prijavami na različne inšpekcijske službe, a se ni zgodilo nič. Zato so sedaj že nekoliko obupali. »Smrdi in bo smrdelo,« je nazorna ena izmed okoliških prebivalk.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300