Nastja Čeh, športni direktor Drave Dakinde Ptuj: »Naj nehajo opravljati, ampak naj pridejo pomagat!«
Šport
Tipografija

Okrog ptujskega nogometnega kluba je vedno veliko govoric, zvečine gre za takšne z negativnim prizvokom. Tudi v zadnjem obdobju je tako, »ko naj bi vodilni v Nogometnem klubu Drava odtujili 80.000 evrov«. Tudi Nastja Čeh, ki trenutno opravlja naloge športnega direktorja kluba, je del teh govoric, zato je nekoliko obsežneje pojasnil način, kako delajo v klubu.

»Ko sem prišel v klub, sem imel namen delati v nogometni šoli, kamor bi mladim prenašal nogometno znanje, ki sem ga pridobil v letih igranja v tujini. Potem so se stvari v klubu poslabšale, ostal sem domala sam, prevzel sem tudi mesto predsednika kluba. Pomagali so mi nekateri poslovneži, ki jih zelo spoštujem in se jim hkrati zahvaljujem, omenil bi Ibrahima Hasanagića, Matjaža Majcna, Ivana Šipka in podjetje Elektro Ka in še nekatere druge, ki jih ne želim izpostavljati zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov. Z njihovo pomočjo smo tudi v tistih težkih časih pridobili licence za nastopanje. V klubu so tudi nekateri trenerji, ki so mi zelo stali ob strani in verjeli moji besedi, da se bodo stvari uredile – in so tudi se –, omenil bi Marka Matiča, Aleša Jurčeca, Boštjana Krajnca, Davida Tomažiča Šeruga … Ti so še danes v klubu in sem jim zelo hvaležen za vso podporo.

Videl sem, da na pomoč naše mestne občine ne morem čakati, saj ni bilo z njihove strani nobenega interesa. Tako sem se obrnil k temu, da sem skupaj z nekdanjim igralcem Drave Johnathanom Odirijem uporabil svoje povezave v tujini in v klub pripeljal investitorja iz tujine. Nogometni klub za normalno delovanje potrebuje cca 200.000 evrov denarja! Za klub, ki ima cilje napredovanje v 1. ligo, pa lahko uporabimo še kakšen mnogokratnik tega zneska. Moje mnenje je, da Ptuj potrebuje močan nogometni – in tudi rokometni! – klub, ki bo igral v 1. ligi tako v mladinski in kadetski, kakor tudi v članski konkurenci. Prvo dvoje nam je že uspelo, pri članih pa posameznih stopničk enostavno ne moremo preskočiti, dokler ne postavimo trdnih temeljev,« je v uvodu povedal Čeh.

Z vstopom nigerijskega podjetja Dakinda je v klub prišel svež kapital.

N. Čeh: »Pogodba je bila sklenjena pod nadzorom priznanega odvetnika za športne zadeve g. Janeza Pejovnika, med drugim gre za odvetnika Jana Oblaka. Nigerijsko podjetje je v Sloveniji ustanovilo podjetje in vsa nakazila potekajo preko tega podjetja. Vsa potrebna dokumentacija je bila oddana na NZS, kakor je po pravilih licenciranja tudi potrebno. Dakindi in njenemu predsedniku gospodu Emanuelu lahko samo rečemo HVALA, da je bil pripravljen investirati denar v naš klub na Ptuju, česar domači gospodarstveniki niso bili pripravljeni storiti v takšni meri, kot klub potrebuje. Pogodba z Dakindo je sklenjena za štiri leta, njena skupna vrednost pa je 1,2 milijona evrov.«

Kakšen del pogodbe je bil izpolnjen?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300