Na Vidmu dve politični predstavi: ena za javnost, druga zakulisna
Politika
Tipografija

Svetniška matematika se je tik pred občinskim praznikom za potrditev rebalansa proračuna le izšla. A zmaga je pirova, saj je rebalans podprlo vsega devet svetnikov, osem se jih je vzdržalo, kar je daleč od enotne podpore proračunu novembra lani.

Osrednja točka junijske seje je bil rebalans proračuna, ki ga svetniki sprejemajo že od marca. Obravnava se je začela z amandmajem, ki so ga svetniki kasneje umaknili, glasovanje o rebalansu proračuna pa je šlo skozi šivankino uho.

Zdi se, da zaupanje med akterji v občinski sejni sobi stoji na trhlih tleh ter da v Vidmu potekata dve predstavi, ena za javnost, druga v zakulisju. Darinka Ratajc je tako vprašala gleda načrtovane prenove športnega parka Tržec v obsegu 50.000 evrov, ki se je znašel v rebalansu. »Kaj se dela na igrišču v Tržcu? Kajti tega ni v opisu proračuna in sprašujem kot občanka ter občinska svetnica, če seveda smem vedeti, ali lahko le nekateri?« Župan je pojasnil, da se igrišče pripravlja za občinski turnir ter da se bodo uredila igrala in javna razsvetljava.

Ob zaključku seje je presenetila izjava Ratajčeve, ki je ob povabilu na prireditve ob občinskem prazniku odvrnila, da se jih je že udeležila in se jih še bo: »A če grem na prireditev, me ne kontrolirajte, kje sedim in s kom se pogovarjam.«

Andrej Rožman je svetnike in vodstvo občine pozval: »Ko nekam pridemo, podajmo si roke, ne glede na stranko. Nehajmo že s temi delitvami, sodelujmo, skupaj se usedimo, dogovorimo zadeve pravočasno, ne pa da se gleda, kdo poleg koga gre ali kdo poleg koga sedi in da zato ni več pravi človek. Če si imamo kaj povedati, si povejmo to v obraz.«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300