Če bodo občine za, bo študij bionike brezplačen
Politika
Tipografija

Program Bionika v tehniki so zadnjih osem let na Ptuju izvajali zgolj samoplačniško, cena letnika je 3.000 evrov. Če bodo občine Spodnjega Podravja prisluhnile želji oz. predlogu predstavnikov šole, bi naslednja tri leta omogočili brezplačni študij.

Ptujska občina je že doslej namenjala sredstva za delovanje šole, na podlagi podeljene koncesije jim bo 90.000 evrov letno namenila še država, od naslednjega leta pa upajo še na posluh manjših okoliških občin.

Ker je na Ptuju možnosti za študij zelo malo, saj so na voljo le trije višješolski in en visokošolski program, je Štefan Čelan, vršilec dolžnosti dekana Visoke šole Ptuj, prepričan, da je treba izvesti vse korake za ohranitev in nadgradnjo obstoječih, s tem pa preprečiti nadaljnjo centralizacijo šolstva. Vztrajno zagovarja številne prednosti tega, da na Ptuju ponujajo program Bionika v tehniki tudi z vidika regionalizacije in zahtev države pri ustanovitvi regij.

Višješolske programe na Ptuju financira država, kar pomeni, da so za študente brezplačni. Visokošolski pa je plačljiv, kljub temu da ptujska občina letno prispeva 70.000 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300