Približno 100 ljudi pokazalo podporo vzgojiteljici
Politika
Tipografija

Starši, zaposleni v vrtcu Otona Župančiča Slovenska Bistrica in drugi, ki so ali so še povezani z vzgojiteljico, ki jo je eden od staršev preko medijev obtožil nasilja nad otrokom, so se danes popoldan zbrali pred slovenjebistriškim vrtcem in tako izkazali podporo vzgojiteljici.

 

Prisotni so vzgojiteljico opisovali s superlativi in se zgražali nad obtožbami. Zbrane je nagovoril tudi območni sindikalist SVIZ Vili Krajnc, ki je obsodil nepreverjeno in senzacionalistično medijsko poročanje.

Slovenske novice so včeraj poročale, da naj bi konec septembra mama enega od otrok videla vzgojiteljico,kako je ta vrgla otroka ob tla.
Ravnateljica vrtca Otona Župančiča Ivana Leskovar je včeraj glede dogodka dejala, da tega preiskuje policija. Sicer pa, da naj bi vzgojiteljica malčico le dvignila, ker je jokala. Poudarila je, da ne ve, ali je res šlo za nasilje, in dodala, da je vzgojiteljica priljubljena tako pri starših kot pri otrocih.

Vzgojiteljica po objavi članka doživela šok

Na razvoj dogodkov v slovenjebistriškem vrtcu se je odzval tudi sindikat vzgoje in izobraževanja. Obsodili so poročanje slovenskega dnevnika in med drugim povedali, da je vzgojiteljico pisanje prizadelo in je bila v šoku odpeljana na Oddelek psihiatrije Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kjer je zdaj hospitalizirana.

 

 

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300