Partnerstvo, ki združuje dve močni družinski podjetji
PPS – Pekarne Ptuj so po nekajletni negotovosti sredi leta 2019 dobile novega lastnika. Pod svoje okrilje jih je vzelo družinsko trgovsko podjetje Jagros, prevzem je bila dobro načrtovana strateška odločitev. Sodelovanje med pekarno in trgovcem se sicer ni razvilo čez noč, sodelujejo že najmanj 20 let.

Direktor PPS Igor Ranfl je več kot zadovoljen, da je družina Jager postala lastnik največjega ptujskega pekarskega podjetja. »Podjetje Jagros je zaslužno, da je Pekarna Ptuj preživela ter ohranila svojo proizvodnjo in se dolgoletna tradicija proizvodnje pekovskih izdelkov na obstoječi lokaciji nadaljuje. Dobili smo odgovornega lastnika, s pomočjo katerega v regiji ponovno postajamo vodilni proizvajalec pekovskih izdelkov in slaščic. Takoj ob prevzemu s strani podjetja Jagros smo začeli načrtovane investicije v objekt, proizvodne zmogljivosti in zaposlene.«
Moka za kruh z lokalnim poreklom
S povezovanjem Jagra in Pekarne Ptuj se je razvil tesni poslovni odnos s še enim štajerskim družinskim podjetjem, Mlinom Korošec in Zabovcev. Ne samo, da trgovine Jager prodajajo moko iz Koroščevega mlina, tudi vsi pekovski izdelki Pekarne Ptuj so narejeni iz Koroščeve domače slovenske moke. Nedvomno gre za vzorno poslovno povezavo, ki potrošniku ponuja lokalni proizvod, okolju pa delovna mesta. Koroščeva moka je proizvedena iz žitaric, ki jih na slovenskih poljih pridelujejo slovenski kmetje. Pekarne iz surovine (moke) ustvarijo pekovske in slaščičarske izdelke in jih ponudijo kupcem v lokalnem okolju. PPS-ovih pekovskih izdelkov ne prodajajo samo Jagrove trgovine, temveč tudi drugi trgovci v regiji in večji odjemalci, med njimi številni javni zavodi. »Vsa leta se zelo trudimo, da našim kupcem ponujamo res kakovostne pekovske izdelke. Posebnost Pekarne Ptuj je bila vedno ta, da je pri proizvodnji veliko ročnega dela, kar naredi naše izdelke posebne, boljše, bolj domače. Tesno sodelovanje z Mlinom Korošec pomeni nadaljevanje našega truda, da kupcem ponudimo čim bolj kakovostne pekovske produkte, narejene izključno iz domače slovenske moke. Vso moko (belo, polbelo, rženo) za proizvodnjo pekovskih izdelkov dobimo iz lokalnega mlina in je 100-odstotno slovenskega izvora,« je izpostavil direktor PPS Igor Ranfl.
Ohranjajo sorazmerje med kakovostjo in ceno
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se