Marcel Stojnšek: »Rad imam to, kar delam!«
V zaselku Završe pod Donačko goro je Marcel Stojnšek na kmetiji očeta začel svojo podjetniško pot, ki temelji na razseku in predelavi mesa. Izučen mesar in živilski tehnik se je pri 21 letih postavil na lastne noge, prepričan v uspeh, ki temelji na znanju in pridnih rokah ter kakovostnih sestavinah. »Le iz dobre surovine lahko narediš kakovosten izdelek, iz slabe to ni mogoče.«

Marcel združuje prednosti dveh kmetij, med kateri je razpet vse svoje življenje: med mamino prašičjerejsko kmetijo v osrčju Prlekije in očetovo govedorejsko kmetijo v neokrnjeni haloški naravi. »Že kot otroku mi je bilo v veselje gledati živino na paši pod Donačko goro in krmiti prašiče na mamini kmetiji,« je dejal Marcel. Osnovno šolo je obiskoval v manjšem kraju Cezanjevci v občini Ljutomer, nato se je izučil za mesarja, kasneje dodal še tehniško izobrazbo, znanje predelave mesa pa dokazoval na tekmovanjih, tudi na evropskem tekmovanju gurmanskih mesarjev v Latviji, kjer je zasedel prvo mesto. Kakovost izdelkov pa preverja na ocenjevanju Dobrot slovenskih kmetij, kjer prav tako pobira najvišja priznanja. »Že drugo leto zapored sem prejel zlato priznanje za klobaso za kuhanje.«
Pod Donačko goro zori haloški pršut
Preberite več v Štajerskem Tedniku