13. Gala koncert ZGŠ: Večer glasbene odličnosti in navdiha
Kultura
Tipografija

Na prvi pomladni dan so se že na 13. Gala koncertu predstavili uspešni mladi glasbeniki, ki svoje glasbeno in pevsko znanje bogatijo v ZGŠ v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj. Občinstvo je bilo navdušeno, kako kakovostno so zaigrali in zapeli, da bi jim zaploskali tudi na veliko večjih odrih, kot je refektorij minoritskega samostana. Svojo odličnost potrjujejo tudi na glasbenih tekmovanjih doma in na tujem.

Pozna se odlično mentorsko delo učiteljev oz. kolektiva, ki ima pri tem polno podporo staršev mladih glasbenikov, ki se z največjo zavzetostjo lotevajo svojega glasbenega izobraževanja na izbranih instrumentih. Tudi predstavili so se sami v krajših filmčkih, povedali več o tem, kaj jih navdušuje v skladbi, ki so jo izbrali za svoj nastop, ob tem pa razkrili tudi svoje rojstnodnevne želje.

Direktor ZGŠ v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj p. Milan Kos je povedal, da je večer gala koncerta prežet s tremi vrednotami: veseljem, ljubeznijo do glasbe, ki je napolnila srca vseh, in s spoštovanjem do vseh učencev, ki so se predstavili na tem večeru, do njihovega truda in znanja, ki ga imajo in ga delijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300