Ptuj: Kmalu bo odprt mestni razgledni stolp
Kultura
Tipografija

Nadžupnijski urad sv. Jurija že nekaj časa ureja mestni stolp kot razgledni oz. kot novo turistično zanimivost Ptuja, s katere bo mogoče Ptuj doživeti z vseh strani neba. Kot sedaj kaže, bodo prvi obiskovalci lahko vstopili vanj že konec maja ali junija.

Iz stolpa so začasno preselili Slomškovo knjigarno. Preselitev je narekovalo urejanje izhoda za obiskovalce, ki bo potekal skozi knjigarno mestnega stolpa oz. zvonika. Le-ti se bodo po končanem ogledu lahko ustavili tudi v knjigarni, kjer imajo zelo bogato izbiro spominkov Ptuja. Vstop bo na cerkveni strani stolpa, predvidoma vsako uro. Hkrati bo lahko na ogledu največ do 25 ljudi. Obnova kamnitih delov je bolj ali manj končana, tudi stopnice, razen manjših del. V teku je finalizacija obnove.

„Želimo si, da bi lahko mestni stolp kot razgledni stolp zaživel čim prej. S prodajo vstopnic za oglede bomo zagotovili potrebna sredstva za temeljito obnovo mestnega stolpa oz. zvonika. Urediti želimo tudi fasado proštije. To so tudi za mesto pomembni objekti, tega se zavedamo, zato smo se lotili obnov,“ je povedal pater Andrej Feguš.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300