17. memorialna razstava Gregorja Samasturja
Kultura
Tipografija

V obokani dvorani Stare steklarske so odprli razstavo Gregorja Samasturja z naslovom Here and There (Tukaj in Tam). Gre za 22 novih likovnih del, nastalih v zadnjem umetnikovem ustvarjalnem obdobju, ki jih na tej razstavi tudi prvič predstavlja.

Na likovnih abstrakcijah manjšega formata se je osredotočil na likovno kompozicijo, ki skozi oblike, teksture in močan barvni kontrast izpoveduje njegovo osebno zgodbo. S samim naslovom Tukaj in Tam pa je želel povedati, da je njegov svet ustvarjanja „tukaj“ in sedaj.

Po najnovejši Samasturjevi razstavi je popeljal likovni kritik Mario Berdič: »Letošnja razstava je nekaj posebnega, drugačnega. Ta razstava vliva človeku optimizem, pozitivno občutje, takšno, kot ga Gregor tudi sam izžareva. Ob prvem pogledu na njegova najnovejša likovna dela mi je najprej padla v oči ta zanimiva kompozicija v obliki prostorskega križa, ki pa ni neka mučilna naprava, v bistvu je simbol neke neskončnosti. Pri Samasturju življenje prevladuje in premaguje smrt. Na svojih slikah ima vedno rad kontrast, zato rdeča barva, ki ga navdušuje, vse to pa mu tudi daje posebno energijo.« Na razstavi sta se Gregorju Samasturju pridružila tudi vnuka.

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300