Mestno gledališče Ptuj: Navdušujejo stroko in občinstvo
Kultura
Tipografija

Teden slovenske drame, že 54. po vrsti, se bo letos začel na svetovni dan gledališča, 27. marca, v Prešernovem gledališču v Kranju. Repertoarno je bogatejši od prejšnjih, do 9. ali 10. aprila pa si bo mogoče ogledati kar 16 presežnih predstav, ki jih je med 66 premiernimi uprizoritvami v preteklem letu izbrala selektorica Alja Predan. Slovesno pa ga bodo odprli z novo premiero Mestnega gledališča Ptuj, s predstavo Boj na požiralniku, ki jo pripravljajo v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj.

Za MG Ptuj je Teden slovenske drame ponovna priložnost za uvrstitev med najboljše. V tekmovalnem delu se bo predstavilo z dvema predstavama: Pohorski bataljon režiserja Jerneja Lorencija, ki je nastal v koprodukciji z Mestnim gledališčem ljubljanskim in Deževen dan v Gurlitschu Milana Markovića Ramšaka v režiji Sebastijana Horvata in v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj. V spremljevalnem programu pa si bo mogoče ogledati predstavo Bajke in povesti o Gorjancih po motivih zbirke Janeza Trdine v režiji Maruše Kink, ki je nastala v koprodukciji s Slovenskim stalnim gledališčem Trst in Zavodom Margareta Schwarzwald.

Predstavi Pohorski bataljon in Deževen dan v Gurlitschu pa sta uvrščeni tudi v letošnji program Borštnikovega srečanja, so oznanili konec januarja. Glede na to, da gre za izbor desetih najboljših predstav, med katerimi sta tudi dve ptujski, tako kot že tudi v prejšnjem letu, v MG dokazujejo, da so v samem vrhu slovenskega gledališča.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300