Monografija Hvalnica trti in ljudem
Kultura
Tipografija

Eno leto po odprtju kabineta Stojana Kerblerja v okviru Galerije mesta Ptuja, so v slavnostni dvorani ptujskega gradu predstavili monografijo Hvalnica trti in ljudem dr. Vladimirja Korošca in Stojana Kerblerja. Posvečena je vinu in vinogradništvu ter delovanju vitezov na območju Ptuja in Ormoža.

Avtor besedila in urednik knjige dr. Vladimir Korošec se je ob predstavitvi njene vsebine še posebej zahvalil za nesebično sodelovanje pri nastajanju knjige Stojanu Kerblerju, ki se zdravi v ptujski bolnišnici ter mu želel vse najboljše na poti čim hitrejšega okrevanja, tako kot vsi, ki so se 8. novembra zbrali v slavnostni dvorani ptujskega gradu. „Stojan Kerbler je v pravem smislu vitez – entuzijast, potrpežljiv, preudaren, razmišljujoč, predvsem pa solidaren,“ je še posebej poudaril. Viteštvo je na področju slovenskega vinogradništva in vinarstva zelo pomembno, saj slovenskemu vinogradništvu in vinarstvu ne kaže dobro. Tam pa, kjer se je ustalilo in okrepilo, kaže na dobre rezultate in neko dobro prihodnost.

Ideja o nastanku knjige je nastala v neformalnem pogovoru članov viteškega omizja Ptuj-Ormož ob odprtju Kabineta Stojana Kerblerja 8. novembra lani, da bi kazalo predstaviti njegovo umetniško pot in njegove dokumentarne fotografije, ki so nastale ob njihovem skupnem delovanju.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300