MLM pred stečajem? Del zaposlenih na čakanje
Gospodarstvo
Tipografija

Kljub temu da je SDH, ki je 100-odstotni lastnik Mariborske livarne Maribor (MLM) in hkrati največji upnik družbe, skupaj s preostalima upnikoma Gorenjsko banko in SID banko odobril kratkoročni moratorij na odplačilo posojil MLM, je šlo v ponedeljek okoli 50 zaposlenih na čakanje.

Agonija  Mariborske livarne Maribor (MLM), ki ima 350 zaposlenih in 100-letno tradicijo, se tako  nadaljuje in v  javnosti vse bolj prevladuje mnenje, da je še eden od paradnih konjev podravske industrije pred stečajem.

Po informacijah tudi nihče od zaposlenih ni prejel zakonsko obveznega regresa, je pa sindikat podpisal dogovor, da se rok za plačilo zaradi nezmožnosti plačila podjetja zamakne na skrajni rok za izplačilo regresa, torej do 1. novembra.

Zlasti v Mariboru si želijo, da bi država za družbo našla rešitev. Mestni svet Mestne občine Maribor je tako na izredni seji 30. maja sprejel sklep, s katerim je pozval SDH ter njegov nadzorni svet, da takoj pristopita k reševanju problematike v MLM. Hkrati so svetniki pozvali predsednika vlade Roberta Goloba in ministra za gospodarstvo Matjaža Hana, da "uporabita svojo politično moč pri reševanje te problematike".

MLM, ki ga od 7. junija vodi Samo Iršič, bi posojila moral odplačati do začetka junija, a so SDH, Gorenjska banka in SID banka odobrili zamik odplačila na 30. september, s čimer se je družba zaenkrat izognila insolventnosti. MLM ima do teh upnikov po navedbah portala 700.000 evrov zapadlih obveznosti.

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300