26. občinski praznik z zahvalo izjemnim posameznikom
Družba
Tipografija

V šolski telovadnici na Destrniku je bilo pred dobrim tednom dni slovesno – v njej je namreč potekala osrednja proslava v počastitev občinskega praznika, sledila pa pogostitev.

V bogatem kulturnem programu so nastopili mladi glasbeni talenti, slavnostna govornica županja Vlasta Tetičkovič Toplak pa je nanizala projekte, ki jih je občinska uprava že realizirala v tem mandatu, in napovedala tiste, ki na izvedbo še čakajo.

Občinski praznik je priložnost za zahvalo posameznikom, »ki so s svojim delom in predanostjo izjemno prispevali k razvoju občine ter širše skupnosti«, kot je dejala, zato je ob tej priložnosti podelila tudi občinska priznanja. Plaketo Občine Destrnik je za svoj prispevek na področju znanosti, šolstva in političnega udejstvovanja tako doma kot v tujini prejel Milan Zver, sicer domačin iz Janežovskega Vrha, zlato priznanje pa za dolgoletno aktivno delovanje v občinskem družbenem življenju, zlasti v okviru Društva upokojencev Sv. Urban Destrnik, Feliks Majerič. Priznanje županje si je za uspešno delo na področju vzgoje in izobraževanja prislužil Drago Skurjeni, dolgoletni ravnatelj OŠ Destrnik-Trnovska vas, ki z novim šolskim letom odhaja v pokoj.

Priznanja je za uspešen zaključek študija prejelo še sedem destrniških diplomantov: Valerija Malek, Aljaž Muršec, Tomaž Pesek, Nejc Pesek, Neja Hrastar, Sašo Serdinšek Ekart in Monika Hameršak.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300