Psički Sina in Ari po težkih preizkušnjah iščeta novi dom
Družba
Tipografija

V začetku februarja letos so Kristino Pšajd, predsednico Društva proti mučenju živali Ptuj, poklicali s policije. Lastnika psičk Sine in Ari so našli mrtvega, njegovo ženo pa so onemoglo odpeljali v bolnišnico. Štirinajst dni zatem je tudi ona umrla. Psički sta ostali sami, zato je bilo treba poskrbeti zanju. V soglasju z veterinarsko inšpekcijo zanju skrbi Kristina Pšajd, ki za psički – po težki preizkušnji – išče nov skupni dom.

Zanju sta lastnika vedno dobro skrbela, redno sta bila z njima pri veterinarju. Obe psički sta bili bolj močni in dobro hranjeni, zato sploh ni bilo videti, da bi bilo s katero kaj narobe. Kristina Pšajd sicer pravi, da se ji je Sinin trebuh že kmalu zdel nekoliko nenavaden, a ji je veterinarska inšpektorica rekla, da je breja. Od šestega februarja se je Kristina Pšajd dnevno vozila na dom umrlih zakoncev v enem od naselij občine Dornava, da je skrbela zanju. Vsak dan je prevozila 80 km, da ju je oskrbela dopoldne in popoldne. Vsakič ju je naložila tudi v avto, peljala po domači vasi, ker se obe zelo radi vozita. Na tak način ju je malo umirila, potolažila, saj ju je izguba lastnikov zelo prizadela.

Neko jutro pa je ob svojem prihodu naletela na drisko. Težava je po prejemu zdravila hitro minila. Kljub temu se je odločila, da bo obe odpeljala k veterinarju na pregled. Sina je imela nekoliko povišano temperaturo, kar ni bilo nič katastrofalnega, kljub temu sta bili obe deležni preventivne terapije.

»Evtanazija ne pride v poštev!«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300