Živahno in delovno skozi vseh 60 skupnih let
Družba
Tipografija

Marija in Martin Milošič iz Spuhlje 38 sta se prvič poročila 19. januarja 1964 na Ptuju.Letos sta s svojci in prijatelji proslavila redek jubilej – diamantno poroko.

Marija je kot edinka živela z družino v Spuhlji, Martin pa je zgodnje otroštvo preživljal v Brezovcu pri Cirkulanah z bratom in tremi sestrami. Po osnovni šoli je šel živet k Božakovim v Bukovce in tam bil kar nekaj let. Leto dni pred njuno poroko sta se spoznala na poroki Marijine sestrične. Martin se je priženil k Mariji na kmetijo. Zaposlil se je v Agisu, Marija pa je ostala doma, saj je bilo veliko dela na kmetiji. Oba sta imela pridne roke. Rodili so se jima štirje otroci: Zinka, Ivan, Martin in Marijana. Danes ju razveseljuje šest vnukov: Jure, Mišel, Katja, Matej, Tadej in Maja ter že trije pravnuki: Matevž, Mercedes in Maruša.

Zdravje jima še vedno odlično služi, zato kar sama poskrbita, da je hiša z okolico urejena. Martin rad kosi travo in obreže brajde, Marija pa poskrbi za rože. Sama si pridelata tudi vso zelenjavo na manjši njivi ob domu. Martin še vozi avto, tako sta velikokrat v Brezovcu, kjer imata vikend z goricami, ki jih z veseljem obdelujeta. V prostem času pa Marija rada plete in obvezno še speče kruh ali pecivo, ki je vedno na mizi, ko pridejo na obisk domači. Martin pa rad prebere tudi Štajerski tednik. Skupaj pa rada ob kavi pogledata tudi TV.

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300