Napeto do konca: Deželak Junak premagal diskvalificiranega Gargamela!
Družba
Tipografija

Deželaka Junaka je na 8. dan dobrodelne akcije, čakal napet dvoboj proti 'zlobnemu Gargamelu' (Andrej Vodušek, programski direktor Radia 1). V Ljubljani na Pogačarjevem trgu se je včeraj ob 18. uri zbrala velika množica podpornikov, ki je že komaj čakala, da lahko navija za našega junaka. Program je vodil Denis Avdić, ki je najprej vsem zbranim razložil, da bo zmagovalec dvoboja tisti, ki dobi dve dobljeni tekmi. Nato je mikrofon prevzel športni komentator Goran Obrez, ki je s svojim energičnim komentiranjem poskrbel, da je bilo ozračje res tekmovalno in napeto do zadnje sekunde.

Deželak in Gargamel sta se pomerila v oviratlonu, kot ga poznamo iz Pokljuke. Kljub veliki utrujenosti se je Miha pogumno pognal čez ovire in za samo dve sekundi prednosti dobil prvo tekmo. V drugi tekmi je bil sicer bil boljši Gargamel, ampak je ostro oko stranskega sodnika (Mateja Deželaka, Mihovega sina) opazilo, da je pri metu puščice v balon, Gargamel metal z desno namesto z levo roko!

 Po posvetovanju članov žirije in napetem čakanju na rezultat, pa je Gargamel naposled sam priznal, da je res metal z desno roko, zato so ga diskvalificirali! Veliki zmagovalec dvoboja je tako postal Miha Deželak, ki ni mogel skriti veselja in navdušenja, prav tako ne njegova spremljevalna ekipa, ki je ves čas ob njem. Deželaku tako ne bo treba plavati v bazenu celo noč, ampak se bo lahko pošteno spočil in se danes podal na 9. etapo, ki se začne v Sežani.

Miha je z junaško zmago prislužil dodatnih 10.000 evrov, ki jih bo Gargamel dal v dobrodelni sklad za počitnice otrok! Da bomo v petek 9. junija na Debelem Rtiču priča še eni dobrodelni pravljici, pa lahko pomagaš tudi ti, z sms-om POMAGAM5 na 1919.

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300