Čistilna naprava Sodinci v ponovno sojenje
Črna kronika
Tipografija

Na zadnji seji občinskega sveta je župan Danijel Vrbnjak svetnike seznanil z odločitvijo višjega sodišča v Mariboru, ki je ugodilo pritožbi Občine glede prvostopenjske sodbe v zadevi Čistilna naprava Sodinci.

Spomnimo, da je v lanskem avgustu ptujsko okrožno sodišče šestim krajanom, ki živijo v neposredni bližini čistilne naprave (ČN), prikimalo v njihovem sporu z Občino Ormož ter slednji naložilo plačilo odškodnin za smrad in posledično zmanjšano vrednost njihovih nepremičnin.

Na Občini se z odločitvijo sodišča niso strinjali. »Sodba ne odraža dejanskega stanja, v postopku je prišlo do bistvenih kršitev določb materialnega prava in postopka, zato smo se tudi pritožili. Vse od začetka obratovanja čistilne naprave se pojavljajo nenehni pritiski na lokalno skupnost, da se naprava prestavi izven tega območja na drugo lokacijo, čeprav ima pridobljena vsa dovoljenja in soglasja,« so nam takrat pojasnili.

Kot izhaja iz sklepa mariborskega višjega sodišča, je to pritožbi ugodilo in zadevo vrnilo ptujskemu okrožnemu sodišču v ponovno sojenje.

Sodnik ostaja isti

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300