Štajerski tednik
© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Po naši potici zadišalo tudi na papeževi mizi


Mojca Vtič
27. 12. 2024, 04.27
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tako kot v Sloveniji tudi v Vatikanu zadnja leta ne minejo božični prazniki brez slovenske orehove potice. Da je letos v papeževem mestu tik pred božičem zadišalo po orehih, rumu in limonini lupinici, so letos poskrbeli ptujski patri minoriti v sodelovanju s KGZ Ptuj oz. njihovim sodelavcem Srečkom Rajhom iz Pretreža pri Slovenski Bistrici, ki je v dnevu in pol spekel kar devet orehovih potic.

1735050497_cg_potica_ptuj_2.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Pobuda, da letošnjo praznično potico za papeža Frančiška spečejo na Ptuju, so podali v minoritskem samostanu sv. Petra in Pavla, kjer že več kot 30 let vsako leto gostijo Dobrote slovenskih kmetij. »Mislil sem si, da če je tukaj vsako leto toliko dobrot, bi bilo lepo, če bi eno leto tudi festival Dobrote slovenskih kmetij pripravil in izročil potico papežu,« je dejal pater Milan Kos, provincialni minister Slovenske minoritske province sv. Jožefa in gvardijan minoritskega samostan sv. Petra in Pavla. Ideja je padla na plodna tla, kajti gre za edinstveno promocijo slovenskega kmeta, podeželja in kulinarike, je dejal direktor KGZ Ptuj Andrej Rebernišek. Za to odgovorno nalogo so izbrali izkušenega in večkrat nagrajenega sodelavca Srečka Rajha iz okolice Slovenske Bistrice, ki potico peče že vsaj 25 let;

Preberite več v Štajerskem Tedniku


Logo LAS - Evropa investira v podeželje Triglav

© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.