Novo priznanje ptujski kulinarični in vinski kakovosti
Že v prvi samostojni slovenski izdaji svetovno priznanega kulinaričnega vodnika z letnico 2019 je svoje mesto dobil tudi Ptuj. Zasluga za to gre Gostilni Grabar, kjer se ponašajo z avtorsko kuhinjo, in Kobal Wine Estate, vinom vrhunskega enologa Bojana Kobala s prepoznavnim štajerskim prstnim odtisom narave, ki plenijo s svežino in terroirjem. Oba sta ohranila svoje mesto tudi v vodniku Gault&Millau za leto 2020, kar je nedvomno novo priznanje za ohranjanje njihove vrhunskosti.

V popotnici vodniku Gault&Millau Slovenija 2020 je njegova direktorica Mira Šemić zapisala, da z zadovoljstvom ugotavlja, da se nivo kulinarike nenehno dviguje: naši šefi spoštujejo tradicijo in okolje, iz katerega izhajajo, jedi pripravljajo in prezentirajo na sodoben, kreativen način, sledijo tudi svetovnim trendom. Ob tem pa kulinarično ponudbo prepletajo z zavedanjem o trajnostni prihodnosti in kuhanju brez nepotrebnih odpadkov. Pokrajino in domače sestavine na krožniku predstavljajo v želji, da gost prepozna tipične okuse lokalnega okolja.
Šefinja Alenka Grabar je mesto v vodniku dobila, ker kuha po navdihu, odvisno od tega, kaj sami pridelajo na vrtu, in tega, kaj ji dostavijo izbrani lokalni dobavitelji. Zgodba gostilne Grabar je drugačna, gostom resnično želijo ponuditi najboljše, kar zraste doma, v domačem okolju.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se