© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Novo priznanje ptujski kulinarični in vinski kakovosti


Majda Goznik
8. 4. 2020, 21.44
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že v prvi samostojni slovenski izdaji svetovno priznanega kulinaričnega vodnika z letnico 2019 je svoje mesto dobil tudi Ptuj. Zasluga za to gre Gostilni Grabar, kjer se ponašajo z avtorsko kuhinjo, in Kobal Wine Estate, vinom vrhunskega enologa Bojana Kobala s prepoznavnim štajerskim prstnim odtisom narave, ki plenijo s svežino in terroirjem. Oba sta ohranila svoje mesto tudi v vodniku Gault&Millau za leto 2020, kar je nedvomno novo priznanje za ohranjanje njihove vrhunskosti.

1586180716_cg_gault_millau_1.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

V popotnici vodniku Gault&Millau Slovenija 2020 je njegova direktorica Mira Šemić zapisala, da z zadovoljstvom ugotavlja, da se nivo kulinarike nenehno dviguje: naši šefi spoštujejo tradicijo in okolje, iz katerega izhajajo, jedi pripravljajo in prezentirajo na sodoben, kreativen način, sledijo tudi svetovnim trendom. Ob tem pa kulinarično ponudbo prepletajo z zavedanjem o trajnostni prihodnosti in kuhanju brez nepotrebnih odpadkov. Pokrajino in domače sestavine na krožniku predstavljajo v želji, da gost prepozna tipične okuse lokalnega okolja.

Šefinja Alenka Grabar je mesto v vodniku dobila, ker kuha po navdihu, odvisno od tega, kaj sami pridelajo na vrtu, in tega, kaj ji dostavijo izbrani lokalni dobavitelji. Zgodba gostilne Grabar je drugačna, gostom resnično želijo ponuditi najboljše, kar zraste doma, v domačem okolju.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

cloud-sun

Trenutno

17 °C

Delno oblačno

nedelja, 22. 6

Jasno

14 / 30 °C sun-bright

ponedeljek, 23. 6

Delno oblačno

16 / 31 °C cloud-sun

torek, 24. 6

Delno oblačno

19 / 31 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


Logo LAS - Evropa investira v podeželje Triglav

© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.