Gorišnica: Mladi kuharski mojstri navdušili
Na OŠ Gorišnica že več let zapored diši iz šolske kuhinje, in to ne ne samo takrat, ko kuharsko osebje za učence pripravlja redne šolske obroke, pač pa tudi takrat, ko ob pomoči mentorjev Darka Marina, vodje šolske kuhinje, in Mateje Matjašič Pevec, učiteljice in organizatorke šolske prehrane, bodoči kuharski mojstri pridno vihtijo kuhalnice in pripravljajo kosilo za svoje vrstnike in preostale učence šole.

Tudi v letošnjem šolskem letu se je namreč kar 24 učencev od 7. do 9. razreda pridružilo projektu Otroci otrokom skuhajmo zdravo tradicionalno kosilo, ki ga organizira društvo Vesela kuhinja iz Ljubljane. Naloga učencev, razdeljenih v tri kuharske ekipe, je bila pripraviti zdravo, tradicionalno in lokalno značilno kosilo ter ga postreči učencem šole. Vsaka izmed ekip je tako pripravila približno 120 obrokov in nasitila prav toliko otrok domače šole. Zaključni, finalni dogodek letošnjega projekta pa je potekal letos maja na Breznici pri Žirovnici, kjer so svečano obeležili prvi svetovni dan čebel. V Prešernovi kulturni dvorani so nekateri izmed učencev naše šole obiskovalcem pripravili grijasove knedle z brusnicami, lešnikovim posipom in medenim prelivom ter waldorfsko solato, obogateno s prekajeno račko in medom.
Poleg pravkar omenjenih kuharskih dogodkov pa so se naši mladi kuharski mojstri s pomočjo svojih dveh mentorjev predstavili še na enem kuharskem dogodku: na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih je namreč maja potekalo regijsko kuharsko tekmovanje »9. Zlata kuhalnica«. Dora Šandor, Maj Visenjak in Sven Hameršak so več kot odlično zastopali ime naše šole, saj so nam »prikuhali« 1. mesto, zlato priznanje in udeležbo na državnem tekmovanju, ki bo oktobra potekalo v sklopu 65. Gostinsko-turističnega zbora Slovenije v Portorožu.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se