Dom Štrk sodeluje z več lokalnimi pridelovalci
Štrk, eden izmed domov Centra šolskih in obšolskih dejavnosti, daje vse večji poudarek lokalno pridelani hrani.

V zadnjem času so začeli sodelovati z več lokalnimi pridelovalci in ponudniki hrane. Želja vodstva je, da bi njihovi uporabniki, ki so večinoma osnovnošolci in srednješolci, uživali zdravo hrano, pridelano v domačem okolju. Prav tako pa skušajo v čim večji meri upoštevati nove smernice zdrave prehrane v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.
V domu Štrk pripravljajo vse obroke v svoji lastni kuhinji, kjer dajejo poseben poudarek lokalni in sveži prehrani. Po upokojitvi dolgoletnih kuharjev so se soočili s kadrovskimi težavami, vendar so na koncu imeli srečo in zaposlili dve novi kuharici.
Dom Štrk sicer že vrsto let uspešno sodeluje s kmetijo Bolcar iz Spuhlje, kjer kupujejo vso zelenjavo, kot so zelje, solata, fižol, krompir … Med otroki je zelo priljubljena aktivnost nabiranja solate na omenjeni kmetiji, ki jo v kuhinji še isti dan pripravijo za obrok. Mleko in mlečne izdelke jim dvakrat tedensko dostavlja kmetija Selinšek iz Starš. Njihovo skuto uporabljajo na delavnicah tradicionalne ptujske peke, kjer učenci pripravljajo ocvirkovko in različne namaze. Pri lokalni pridelovalki Suzani Trunk kupujejo sveža jajca, ribogojnica Brlek pa jim pripravlja fileje rib za brezmesne dneve. Trenutno so v dogovorih z mlinom Korošec za dobavo moke, pri kmetiji Svenšek pa želijo kupovati bučno olje.
Preberite več v Štajerskem Tedniku