Antonovanje na Kogu: Odlične čurke navdušile komisijo in obiskovalce
Strokovna komisija za ocenjevanje kašnatih klobas ali čurk v okviru tradicionalnega Antonovanja na Kogu je imela letos zares težko delo. Vseh 26 ocenjenih čurk je bilo kakovostnih, okusnih in tudi nagrajenih. Zlato priznanje za vse tri vrste čurk, črno, sivo in belo, sta osvojila Mesnica Manči iz Ormoža in Renata Požgan Bubek iz Godenincev.

Vinorodni Kog ni znan samo po odličnih vinih, pač pa vedno bolj tudi po izvrstnih kašnatih klobasah, ki jim domačini pravijo čurke. Pripraviti znajo črne, sive in bele čurke, po receptih, ki se v teh krajih prenašajo iz roda v rod. Na Kogu so še kako ponosni na izročilo prednikov, ki so ga znali oplemenititi z danes že po vsej Sloveniji in tudi na Hrvaškem znano in dobro obiskano Čurkarijado. Društvo Antonovanje na Kogu senzorično ocenjevanje čurk organizira v sodelovanju s KGZ Ptuj, Združenjem rejcev prašičev Ormož in Združenjem pridelovalcev mesa na kmetijah.
100-kilogramski „gudek“ gre na Ptuj
Preberite več v Štajerskem Tedniku