Bel kombi opazili tudi v Kidričevem, Stojncih in Cirkulanah
Štajerski Tednik
Tipografija

Na Ptuju in v okolici so se te dni razširile govorice, da naj bi neznanci iz belega kombija nagovarjali otroke in jih skušali zvabiti v vozilo. O dogodkih so bili obveščeni tudi na Policijski upravi Maribor, kjer pa elementov kaznivega dejanja zaenkrat niso ugotovili. Prosijo pa, da jih v podobnih primerih o tem nemudoma obvestijo, po možnosti naredijo še kakšno fotografijo sumljivega vozila oz. voznika, da bodo zadevi lahko prišli do dna.

Pred približno mesecem smo poročali o primeru, ko naj bi v Ormožu neznani voznik belega kombija Citroen jumper v bližini tamkajšnje osnovne šole nagovoril deklico in jo povabil k vozilu. V zadnjih dveh tednih pa so se po različnih spletnih socialnih omrežjih razširile govorice o podobnih primerih na širšem Ptujskem.

Po opisu naj bi šlo za bel kombi VW s koprsko registracijo

Informacije smo preverili na Policijski upravi Maribor, kjer so nam potrdili, da so bili v zadnjem času obveščeni o treh podobnih dogodkih. »Policijsko postajo Gorišnica je 8. maja v dopoldanskem času mama enega od otrok obvestila o belem kombiju, katerega voznik naj bi vabil otroke v vozilo. Policisti PP Gorišnica so takoj po prijavi začeli zbirati obvestila v zvezi s pojavom sumljivega vozila in dejanja. Ugotovljeno je bilo, da so se otroci zadrževali pri cerkvi v Cirkulanah, ko naj bi se v bližini ustavilo kombinirano vozilo, znamke VW transporter bele barve, koprskega registrskega območja, v vozilu pa naj bi bil voznik, ki je ogovoril dva otroka in ju domnevno vabil v vozilo.

13. maja v Kidričevem, 16. v Stojncih – kriminalisti ga ne najdejo

Policisti svetujejo: zaščitite morebitno žrtev, fotografirajte, obvestite nas

(Fotografija je simbolična.)

Preberite več v Štajerskem Tedniku

 

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300