V obnovljenih prostorih gradu Borl že prvi žulji
Štajerski Tednik
Tipografija

Po prvih dneh odprtja za javnost se je izkazalo, da bi lahko celoten prostor obnovljenega dela gradu Borl načrtovali veliko bolj funkcionalno, poleg tega je oprema slabše kakovosti. Največ težav je v gostinskem delu objekta, ki so ga načrtovali in opremili že v času celovite prenove.

Pomivalni stroj se kvari, težave so s toplo vodo zaradi premajhnega tlaka. Ker gre za napake, ki so nastale v okviru prenove grajskih prostorov, bi moral za njihovo odpravo in stroške poskrbeti lastnik gradu, torej kulturno ministrstvo. Kljub vsem težavam se zaposleni, večinoma študentje, trudijo za čim bolj kakovostno postrežbo gostov.

Kljub začetnim porodnim krčem si Cirkulančani prizadevajo, da bi objekt ponovno postal prepoznavna in priljubljena turistična točka. Za Javni zavod Belana odprtje gradu predstavlja velik izziv, v. d. direktorice Monika Klinc pa se trudi uresničevati želje lokalne skupnosti, lastnika (kulturnega ministrstva) in obiskovalcev. Klinčeva je nedavno dobila dodatno pomoč, saj je občina eno osebo, zadolženo za področje turizma, prezaposlila na Javni zavod Belana.

Tako notranje kot zunanje grajske prostore je mogoče najeti za različne dogodke. Informacije o delovnem času, ponudbi, cenah vstopnic in drugih aktualnih dogodkih so trenutno na voljo na Facebook in Instagram portalu Visit Borl, saj lastno spletno stran še pripravljajo.

Ogled notranjega atrija možen samo z vstopnico

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300