Ptujska bolnišnica zdravnikom ne bo več dovolila dela izven zavoda
Štajerski Tednik
Tipografija

Ministrstvo za zdravje, vodstva javnih zdravstvenih ustanov in sindikat Fides bodo očitno šli na nož. Zapletom kar ni videti konca. Potem ko so številni (zobo)zdravniki odpovedali soglasja za nadurno delo in ne želijo več delati dlje, kot morajo, so se v nekaterih zavodih odločili za povračilni ukrep in so preklicali soglasja za delo izven matičnih ustanov. Tisti, ki ne bodo želeli opravljati nadurnega dela, torej ne bodo mogli delati niti pri zasebnikih. Tudi vodstvo ptujske bolnišnice pravi, da bodo primorani slediti temu.

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj je skupaj zaposlenih 87 zdravnikov (specialisti, specializanti, sobni zdravniki), dežura jih 47, polovica teh pa se je prejšnji teden odločila za preklic soglasja za nadurno delo. To pomeni, da ne bodo delali več kot 48 ur oziroma več kot 16 ur skupaj.

Približno tretjina vseh zdravnikov, zaposlenih v ptujski bolnišnici (25 od skupaj 87), jih zraven tega, da delajo v matični ustanovi, dela tudi izven zavoda. Za to pa potrebujejo soglasje vodstva bolnišnice. V primerjavi z zdravniškim kadrom je ostalih zaposlenih, ki delajo v drugih ustanovah (medicinske sestre, radiološki inženirji ...), zelo malo. Le deset zaposlenih iz drugih poklicnih skupin ima namreč soglasje za delo izven zavoda.

Za nadurno delo in dežurstva zgolj lani 1,4 milijona evrov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300