Klemenc: „To ni lov na čarovnice, temveč lov na nižje cene za občane“
Štajerski Tednik
Tipografija

Čeprav so ptujski mestni svetniki v ponedeljek potrjevali nižje cene odvajanja in čiščenja odplak, se je v sejni sobi precej bliskalo, za kar je v imenu svetniške skupine Andreja Čuša poskrbel svetnik Milan Klemenc, ki je direktorja Komunalnega podjetja (KP) Ptuj Janka Širca vztrajno stiskal v kot in pozval k odstopu. Večkrat ga je izrecno vprašal, ali so elaborati točni in resnični, a jasnega „da“ oziroma „ne“ ni dobil.

„Elaborati so v skladu z uredbo,“ je čisto hladno dejal Širec.

„So točni in resnični?“

„Jaz mislim, da so.“

„Da ali ne, ne zanima me drugo.“

„Ne bom vam odgovoril, ker ne vem, kam ciljate.“

„Če podatki niso verodostojni, je elaborat neveljaven. Odgovorite mi samo da ali ne. Če podatki niso verodostojni, moramo elaborat umakniti in pripraviti novega,“ je vztrajal Klemenc, Širec pa nazaj: „Dokažite mi, da podatki niso točni.“

„Ne, jaz vas sprašujem. Da ali ne? Gospod Širec odgovorite mi z da ali ne.“

„Ne bom odgovoril, ker me provocirate.“

„Blatite mesto, lupite nas kot banane

V besedni pingpong je posegla županja Nuška Gajšek in poskusila situacijo umiriti. Klemenc je dejal, da potrebuje samo še 30 sekund. „Glede na to, da nam kot direktor Komunalnega podjetja skrivate podatke, vas javno pozivam k odstopu. Kratko malo blatite naše mesto, nas svetnike in lastnike. Lupite nas kot banane in to vse občanke in občane Spodnjega Podravja. Mi pa plačujemo in ne vemo, kaj plačujemo, ker nočete dati podatkov. Vse podatke, ki sem jih zbral v petih letih, bomo odstopili pristojnim institucijam in naj ugotovijo, kako in kaj naprej,“ je še poudaril v teh 30 sekundah.

Širec  o odličnosti poslovanja Komunale Ptuj

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300