Porodne težave nove turistične zgodbe: Razpršeni hotel še ni zaživel
Štajerski Tednik
Tipografija

Razpršeni hotel Jeruzalem Slovenija, ki bi po prvih napovedih že moral začeti delovati konec leta, naj bi zaživel pred letošnjo poletno sezono.

Na Ormoškem je razvojno-raziskovalni center skupaj z Zavodom za turizem, kulturo in šport ter vsemi tremi občinami pred več kot letom dni začeli uresničevati zamisel o vzpostavitvi razpršenega hotela, da bi povečali število nočitvenih kapacitet. Vanj želijo vključiti zlasti lastnike praznih vikendov, ki so pred tem pripravljeni objekt tudi primerno urediti.

Za zdaj le pet novih ponudnikov

Na nedavni razpis za vključitev v hotel se je prijavilo 13 ponudnikov, od tega le pet povsem novih, ki se s turizmom doslej niso ukvarjali. Po besedah direktorja Zavoda za turizem Andreja Vršiča bodo z vsemi opravili individualna svetovanja, nato pa tudi ocenili oz. preverili, ali izpolnjujejo pogoje. Predvidevajo, da bo razpršeni hotel vendarle zaživel pred poletno sezono. »Sprva smo načrtovali, da bi delovanje vzpostavili decembra lani, vendar smo ugotovili, da nekateri ponudniki potrebujejo dodaten čas za pripravo nastanitev in doseganje zastavljenih pogojev in pravil. Do poletja, predvidoma junija, pa bomo pripravili tudi ves promocijski material,« je pojasnil.

Za nekatere skupne službe zunanji izvajalci

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300