Ptuj: Od velikih idej o novi stavbi Blagovnice z garažno hišo ni ostalo nič
Štajerski Tednik
Tipografija

Blagovnica v centru mesta, ki je v lasti poslovne skupine Mercator, je nujno potrebna obnove in boljše ponudbe. Po zaprtju trgovine z oblačili Modiana v zgornjem nadstropju in pred nekaj dnevi še drogerije v pritličju je delujoča le še poslovalnica živilske trgovine Mercatorja. O prenovi celotne stavbe se je prvič govorilo pred tremi leti, očitno pa bo nanje treba še lep čas počakati.

Živilska trgovina Mercatorja v stavbi Blagovnice je sicer še edina živa tovrstna trgovina v strogem centru mesta, zato je toliko pomembnejša njena vsebina, ponudba in tudi podoba.

O obnovi same stavbe se sicer špekulira že vrsto let. Potekala naj bi sočasno z izgradnjo garažne hiše. Na vprašanja o vsem tem so iz poslovne skupine Mercator podali bolj splošne informacije, saj pogovori še potekajo: „Za prostore na Novem trgu se pogovarjamo o več možnostih, kako izboljšati vsebino ponudbe, trgovina z živili pa ostaja. Glede na vsebino ponudbe na tej lokaciji, o kateri se bomo dogovorili, se bomo odločili tudi glede stavbe.“

Trgovine H&M na Ptuju ne bo, Mercator išče najemnike

Ker se je pojavila neuradna informacija, da v zgornje, od lanskega leta prazne prostore, prihaja trgovska znamka H&M, smo preverili tudi to možnost. Iz Mercatorja so odgovorili le, da so v fazi pogovorov z različnimi trgovci in da več ne morejo sporočiti.

Podjetje H&M pa je to informacijo jasno zanikalo in pojasnilo, da ne odpirajo poslovalnice ne na tej lokaciji in ne kje drugje na Ptuju.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300