Ptuj: Center za brezdomce Kamra v finančni zanki: kje dobiti denar za zaposlitve
Štajerski Tednik
Tipografija

Na pobudo Mestne občine Ptuj je julija lani na Zadružnem trgu svoja vrata odprla Kamra; zavetišče in dnevni center za brezdomce. Po le nekaj mesecih delovanja se je pojavil velik problem z zagotavljanjem kadra. Razlog je dejstvo, da niso bili med izbranimi programi za pridobitev javnih del, zaradi česar je obstoj programa celo ogrožen. Nujno morajo zagotoviti sredstva za dva zaposlena, sicer se lahko zgodi, da se bo zavetišče zaprlo.

Društvo za razvoj in izvajanje programov pomoči Ars Vitae na Zadružnem trgu 14 v Kamri izvaja dva programa, in sicer dnevni center za brezdomce ter zavetišče. Z 1,5 delavca, kolikor bi ostala za delovanje zavetišča, če jim ne uspe pridobiti dodatnega denarja, ni možno pokriti vseh potreb in zagotoviti stalne prisotnosti. Lani so zadeve finančno pokrivali z dvema javnima delavcema, takšen načrt so imeli tudi za leto 2019. A se je zapletlo ...

Prav društvo Ars Vitae je namreč med tistimi, ki niso bili izbrani na javnem povabilu in jim ni uspelo pridobiti javnih del. To je njihov problem močno poglobilo in pod vprašaj postavilo celo obstoj samega programa. „Načrtovali smo, da bomo program kot doslej izvajali z javnimi deli, a ko je postalo jasno, da je vlog bistveno preveč glede na razpoložljiva sredstva, se je situacija zakomplicirala. Ker smo vlogo oddali ob 8. uri in 3 minute, smo bili prepozni, vsa sredstva so bila namreč razdeljena v prvi minuti,“ pojasnjuje Polona Toplak, predsednica društva Ars Vitae.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300