Robert in Andrej postala častna mojstra
Šport
Tipografija

Na društvu Akademija bojevniških veščin Ptuj se je letošnja sezona zaključila z izpitnimi polaganji za pasove v karateju, aikidu in samurajskem mečevanju (iaido, kendo, kenjutsu) pred komisijo, ki ji je predsedoval strokovni vodja in mojster borilnih veščin Silvester Vogrinec.

Predsednik društva Robert Vogrinec in Andrej Časek Hojnik sta prejela častni naziv hikari no senshi, Robert je osvojil 2. DAN v iaidoju ter 1. DAN v karateju (juniorski črni pas prve mojstrske stopnje je v karateju osvojil l. 2017). V letošnji sezoni so na tekmovanjih najboljše rezultate dosegli sekretar Denis Šumenjak (karate kate), Robert Vogrinec (športne borbe karate, iaido) in Andrej Č. Hojnik (športne borbe, karate kate, iaido), ki so posegali tudi po medaljah na mednarodnih tekmah.

 

Častni naziv hikari no senshi ali bojevnik Luči na ABV podeljujejo samo najzaslužnejšim članom, ki so mojstri najmanj v dveh borilnih veščinah, vadijo vsaj 10 let, se izkažejo kot tekmovalci in predstavljajo vzor kolegialnosti in značajskih vrednot. Mojstri v dar prejmejo zlato plaketo z bojevniškim imenom (bugo) v japonskem jeziku in katano, samurajsko sabljo. V 30 letih delovanja so na društvu podelili 15 tovrstnih nazivov.

 

Robert Vogrinec je mojster karateja (1. DAN), aikida (1. DAN), iaidoja (2. DAN) ter mojstrski kandidat v kenjutsu (1. KYU).

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300