»Ptujski derbi« Dravi, točki za Zavrč in Videm
Šport
Tipografija

Fokus predzadnjega kroga je bil usmerjen na tekmo v Podvince, kjer se je na zelenici veliko dogajalo, na koncu pa je Drava na zahtevnem gostovanju vzela vse tri točke. Od naših tretjeligaških klubov je točko na težkem gostovanju v Brežicah osvojil Zavrč, Hajdini to ni uspelo v Krškem. Manj od pričakovanega je dosegel Videm v Dobrovcah, kjer se je tekma končala z remijem.

IBLO Podvinci – Drava Ptuj 0:3 (0:0)

STRELCI: 0:1 Lovenjak (60.), 0:2 Sakač (79.), 0.3 Kmetec (84.)

PODVINCI: Cajnko, Šalamun, Bratec (od 46. Ramšak), Akanni (od 65. Cesar), Zajko, Dumbović, Modrič, Osterc (od 77. Vajngerl), Anžel, Kolenko (od 69. Zamuda Horvat), Živič.

DRAVA PTUJ: Kramberger (od 46. Gorenjak), Janežič (od 60. Čuš), Rec, Satler, Debelak (od 60. Karo), Lovenjak, Erhatič, Vidovič (od 73. Sakač), Rogina, Penič, Kmetec. Trener: Jura Arsić

Veliko gledalcev, solidno vreme in težko igrišče so pričakali ptujski nogometni derbi, na katerem so bili glavni akterji igralci Podvincev in Drave. Gostje so tokrat zmagali na zahtevni zelenici in tudi na tribuni. Na njih so imeli kar lepo spodbudo gledalcev, ki so jih nagradili za preboj v drugo ligo.

Pogled na derbi je s strani Drave tokrat podal strelec prvega zadetka Luka Lovenjak: „Vedno je lepo, ko imaš na tribunah navijače, ki so nas zares dobro spodbujali. Sem pa vesel, da v prihodnji sezoni več ne bomo igrali lokalnega derbija v Podvincih.“ Tokrat je bil kapetan ekipe IBLO Podvincev Timotej Modrič, ki je povedal: „Lokalni derbiji so glavni pomen tretje lige. Ta z Dravo je bil res pravi, saj se je zbralo lepo število gledalcev, a žal se ta obračun ni končal po naših željah.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300