Čeh sezono odprl z zmago v Berlinu
Šport
Tipografija

Član Atletskega kluba Ptuj in najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh je tekmovalno sezono 2024 začel v Nemčiji. Glede na prejšnje sezone je to sprememba, a je treba poudariti, da je tekmovanje v Berlinu potekalo v dvorani, kar je za metalce diska redka priložnost. Tekmovanje je bilo del srebrne svetovne serije, met diska pa je potekal po zaključku vseh ostalih disciplin, ko so razprostrli dodatne zaščitne mreže.

»Začetek diska je bil napovedan za 22. uro, pa se je to zgodilo pol ure pozneje. Konec je bil zelo blizu polnoči, a to name ni vplivalo. V polni dvorani je bilo zelo dobro vzdušje, zbralo se je 12.000 ljudi,« je dejal Čeh, ki pred tekmo v nemški prestolnici ni imel posebnih ciljev: »V Berlin sem prišel s polnega treninga in tehnika še ni popolna. Želel sem vreči preko 65 metrov, s tem bi bil zadovoljen in vesel po svoji prvi dvoranski tekmi.«

Podvinčan, ki je pred dnevi dopolnil 25 let, je na tekmovanju prepričljivo zmagal, z rezultatom 65,72 metra je dosegel rekord tekmovanja ISTAF.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300